Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Curse anulate, în legătură cu…

Curse anulate, în legătură cu norul de cenuşă

În legătură cu stabilirea unui nor de cenuşă asupra Europei de Nord, cauzată de erupţia vulcanului Eyjafjallajokull, din Islanda, organizaţia europeană pentru securitatea aeriană Eurocontrol a aplicat interdicţia, în conformitate cu cerinţele Organizaţiei Mondiale a Aviaţiei Civile (ICAO, de efectuare a zborurilor în spaţiul aerian al Marii Britanii, Belgiei, Franţei, Suediei, Republicii Irlanda, Germaniei.

Această măsură  este cauzată de necesitatea asigurării securităţii zborurilor, deoarece cenuşa vulcanică poate provoca deteriorarea motoarelor avioanelor.

În legătură cu interdicţia stabilită, compania Air Moldova a fost nevoită să opereze anulări de curse pe unele destinaţii europene.

Pe 16.04.2010 a fost anulată cursa N 9U863/9U864 Chişinău-Frankfurt-Chişinău, care urma să decoleze la ora 04.45.

Pasagerilor cursei anulate li s-a propus reperfectarea biletelor pentru cursa de maine, 17.04.2010 sau, la dorinţa pasagerului – modificarea  traseului călătoriei prin alte aeroporturi, atît cu cursele Air Moldova, cît şi companiile partenere. Din Chişinău în Frankfurt urmau să plece 108 pasageri, iar la retur – 60 de pasageri.

Din acelaşi motiv, a fost anulată cursa de azi Chişinău-Paris-Londra N9U883, care urma să decoleze la ora 17:35. La cursa erau 60 de pasageri la tur şi 90 de pasageri la retur.

Cu pasagerii lucrează  serviciul de susţine a companiei, fiindu-le propuse bilete pentru alte zile sau returnarea banilor in asa mod ca sa beneficieze de alte mijloace dec transpotrt.

Compania planifică  să opereze această cursă pe data de 17.04.2010. La moment, angajaţii companiei contactează pasagerii pentru a le oferi asistenţă de reperfectare a biletelor. La cursa 9U883 din Chişinău au fost vîndute 92 de bilete şi la retur 66 de bilete.

Celelalte curse ale companiei Air Moldova vor fi operate conform orarului stabilit.

Serviciul Help Desk al companiei Air Moldova lucrează în regim de alertă, deservind apelurile pasagerilor, care apelează pentru informaţii suplimentare despre cursele anulate.